Warming up van aanpak Oranjekwartier

De aanpak van het Oranjekwartier staat al langere tijd in de agenda van de gemeente en de woningcorporaties. Alle partijen zijn het erover eens dat er veel moet gebeuren. Woningen, straten, de stoep en het groen: over een paar jaar ziet de wijk er anders uit. Stichting Eigen Bouw, Woonbedrijf ieder1, ontwikkelaar PHI/Hegeman en gemeente Deventer hebben samen de plannen gemaakt.

Toch verandert de wijk niet van de één op de andere dag. Er zijn ideeën en plannen, goede afspraken met bewoners en partijen en de eerste plannen worden uitgevoerd. Maar voor grote slagen is geld nodig. Daarover beslist de gemeenteraad bij de begrotingsbehandeling in november. Namens het college van B&W leg ik dan de plannen met de bijbehorende kosten voor aan de gemeenteraad.

Gelukkig staan de ontwikkelingen tot die tijd niet stil. Na de zomer start Eigen Bouw met onderhoud aan woningen aan de Prinses Beatrixstraat, Koningin Julianastraat en Prins Hendrikstraat. Hier worden gevels en daken gerenoveerd. Bij bijna de helft van de woningen verplaatst de schuur naar de achterzijde van de woningen, zodat de voorkant mooier uitkomt.

Ik zie deze tijd als de warming up van de wijkaanpak. Dit is een rustig begin, maar wel heel belangrijk en een onmisbare stap in het hele proces. Zo werken we samen aan een fijne en veilige buurt, waar iedereen zich thuis voelt.

Fijne zomer allemaal!

Rob de Geest,

Wethouder Wonen

Wat gaat er veranderen in het Oranjekwartier?

We hebben de belangrijkste plannen op een rij gezet.