Burendag

Op zaterdag 28 september 2019 was het Burendag. Deze dag was ook het startpunt van de ontwikkelingen in het Oranjekwartier.

Onder het mom ‘Schoon plezier in het Oranjekwartier’ gingen we samen met Stichting Masohi en Don Bosco aan de slag. Wat we hebben gedaan? We ruimden zwerfafval op, snoeiden het groen en schoffelden de perkjes.

Het Groenbedrijf en de Deventer Schoon Familie hielpen ons daarbij. Ook voor kinderen was er van alles te doen. Zo konden ze helpen de grote container bij Masohi op te fleuren, meedoen aan een mozaïekworkshop, een kindertatoeage laten zetten of rondsnuffelen op de kleedjesmarkt.

En daarna?

Daarna was het feest! Er was een lunch in Masohi met allerlei lekkers uit de buurt. Ook waren er marktkraampjes, optredens door kinderen uit de buurt en andere activiteiten.

Het plan is om Burendag jaarlijks te gaan vieren in het Oranjekwartier.